bg

Kookclub Oktober 2013

Kookclub Oktober 2013

Aperitief :Galliano

 

mix de 1/2 ananas met het vers appelsiensap en meng met de rest

 

heel koud serveren

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------

---------------------------------------

 3/4 liter vers appelsiensap

½ ananas

15 cl galliano likeur of elexir d’anvers

40 cl jenever

Voorgerecht : Pladijsfilet met saus van witte bonen

 

WEEK de gedroogde witte bonen 1 nacht in water en zet ze op in een goeie bouillon met de ajuin en prei

Laat dit 15 min koken en mix dit en door een zeef paseren

Op smaak brengen en een beetje room toevoegen

 

Pladijs filets met de zwarte kant naar boven op uw snijplank leggen en nazien op eventuele graatjes en insmeren met een beetje pesto en p/zout en ze daarna toeplooien en op bakplaat leggen

Dit gaat 5 min in warme oven

In een mooi diep bord de velouté scheppen met daar op de pladijs filet en enkele paling stukjes er rond

smakelijk

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------

-------------------------

250 gr gedroogde witte bonen

1 ajuin en 1 wit van prei

goede kip of groenten bouillon of 1 blokje

10 cl room

4 grote dubbele pladijs filets

potje pesto

100 gram gerookte paling( 1 pakje)


Hoofdgerecht :Fazant in 2 bereidingen

 

neem 2 mooie grote fazanten en neem de billen eraf en de filets ook

hak de karkassen in grove stukken stoof die hard aan met boter en doe er wat ajuin en groen van prei erbij en 1 wortel

bevochtigen en laten inkoken voor een ½ uur

dit zeven en opkruiden en een ajuin opstoven en blussen met porto en de fond en dit 10 min laten

Pruttelen en mixen en zeven en op smaak brengen en eventueel binden en dan de room erbij doen

 

Eventueel een lepeltje rode vruchten confituur erbij of luikse siroop

 

Fazant billen vlees eraf en dit zonder het vel door de vleesmolen draaien ,dit mengen met 1 kipworst en goed opkruiden

 

Ofwel maak je hiervan kleine worstjes of balletjes van en je bakt ze best voor 10 min in de oven je bakt ze dan op het laatst op in de pan

 

Witloof fijn snijden en opbakken in boter en dit tot het lichtjes kleurt en carrameliseerd

 

Je schilt een grote appel en in 8 stukken kort opbakken in boter

 

Jonge spruitjes idem maar laten stomen onder deksel

 

Fazant filets opbakken en garen in warme oven met de appeltjes erbij en dit voor 7 min en uithalen maar nog 10 min laten staan met deksel erop

 

Mooi de spruitjes en witloof op de borden schikken en uw vlees erbij en de appelsv en een beetje saus

 

Je bakt die worstjes even op

 

Je serveert hierbij best verse kroketjes

 

 

 

 

 

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------

--------------------------------------  

2 grote fazanten

beetje prei ,ajuin en 1 wortel

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 cl room

confituur

1 kipworst
4 st witloof

250 gr spuitjes

1 grote appel(

boter

 

 

 

 

 

 

 

 


Nagerecht :Mousseline van 3 kazen

 

week 2 blaadjes gelatine

snij feta en geite kaas heel fijn en meng  

dit met de platte kaas en de suiker

warm de gelatine op in een deel van de room en alles goed mengen en laten opstijven in frigo

 

neem in een pan 4 lepels suiker en laat dit zachtjes carrameliseren

voeg daarbij de gesneden kers tomaatjes en de azijn en een weinig ricard en een beetje verse thijm

laat 1 x goed opkoken
  Ingrediënten PER 4pers
-----------------------

4 lepels suiker

250 gram kers tomaatjes

1 lepel azijn

½ lepel ricard

1 lepel verse thijm


Wijnen

 

Wijnen : dinsdag :

Colleita 2012  Spaans

Château Fillon 2009 Bordeaux supérieur

 

wijnen: woensdag :

Chablis Boiron 2012

Camas  Merlot 2012 Rood domaine La Maurette

Reserveren

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan

Promoties
1 Nacht genieten met Halfpension
  • Prijs arrangement voor 2 personen 
  • Welkomsdrankje en alle toeristische informatie 
  • Ontbijt met tal van streekspecialiteiten 
  • Bij reservatie in een kamer met Spabad dan worden badmantels & etherische oliëen voorzien
  • Marktmenu ( tapasplank met luxe visspecialiteiten,hoofdgerecht Vis ) Vlees op aanvraag